Fremskrittspartiets metode

I høst har de stadige avsporingene til Listhaug gjennom drøye utspill, selvmedlidenhet og frekkhet fått dominere debattene, og debattene ender alltid opp med å diskutere hennes person. Men dette er noe hun selv legger opp til og initieterer. Listhaug sin metode er avsporing.

FrP sin linje
Det er den samme linja som FrP har fulgt hele veien, og den er ikke ny. Så hvorfor lar vi oss stadig avlede?

Partiet som fikk sitt gjennombrudd ved å forfalske et brev fra en muslim, bli tatt på det, og bli belønnet for det.

Partiet som lekte offer og løy uhemmet direkte på tv4534534.jpg
når en av deres sentrale politikere hadde sex med ei
berusa ungjente.

Partiet som hver gang det er noe ubehagelig i kritikken av partiet, eller når partiet møter motvind på meningsmålingene begynner å snakke om muslimer og innvandrere. Hver gang! Partiet som takler kritikk ved å leke offer, føle seg såra og akke seg.

Dette er ikke bare en herskerteknikk for å slippe å svare på kritikk. Dette er en herskerteknikk for å avspore debatten om partiets politikk. Den er bevisst og gjennomført, og ganske tydelig når vi ser litt etter.

Hva skjer når Joner kritiserer regjeringens kutt i støtten til fe26854b-a824-42b8-8a73-5b9fc3648f9aNOAS og starter innsamlingsaksjon? Det tar et par timer, så snakker alle om Listhaug, om hylekor, godhetstyranner og reklamebyrå. Mediefremsider, facebooksider, dagsnytt 18. Alle glemmer helt kuttet til NOAS og angrepene på asylsøkeres rettssikkerhet.

Hva skjer når FrP følger Hagen sin taktikk og faller utenfor asylforliket og AP tar over? En situasjon der hele Norge kan se at det er AP som er partiet for de innvandringsfiendtlige? Vi ser at Listhaug er såra, føler seg misforstått, og vips som ved et trylleslag snakker alle om henne igjen.

a1101e87f7cf92efaf8c5cee50fef50eHva skjer når en rekke FrPere blir avslørt i å tillate sjikane og grov rasisme på sine vegger, mens de sensurerer bort kritikk? Listhaug åkker seg over å bli kalt nazist. Og det uten å nevne at hennes ivrigste tilhengere kaller oss andre for nazister og landsforrædere over en lav sko (se, der lar jeg meg avspore og).

Hvor ble det av mediedekninga av jernbanereformen? xinshisuNå kunne vi lagt et ordentlig press på å få AP til å love å reversere den, vi kunne vist hvordan FrP/Høyre ønsker å sende skattepengene til Kina på norsk jernbanes bekostning, men igjen har Listhaug vært ute og slengt med leppa, og vi glemmer jernbanen, Trump.. err Listhaug sin oppførsel avsporer igjen og igjen diskusjonen fra regjeringas politikk fordi vi sjokkeres over oppførsel eller skal diskutere hennes utspill.

På den måten lar vi Listhaug legge premissene, vi lar Listhaug avspore kritikken av regjeringa gjennom stadige demoniseringer og oppførsel, sine frekke utspill og sin offerrolle. Også glemmer vi å kritisere regjeringa sin politikk. Vi glemmer:
Jernbanereformenrich-vs-poor
-Skolereformer
Sterke kutt i helsesektoren til samfunnets svakeste
Stadig svakere økonomi hos landets fattigste
Enorme skatteletter til de rikeste
Omfavnelse av skatteparadiser (!!) som en uttalt metode for å få ned skattene for rikfolk
Trening av terrorister i Midt-Østen
Voldtatte taes ikke på alvor
Manglende rettssikkerhet for kvinner
Total mangel på fungerende klimapolitikk
-Et blodig urettferdig avgiftsregime som ikke hjelper klimaet
Dumping av gruveavfall i norske fjorder
Rekord i antall nye bompenger
Mulla Krekar (heldigvis?)
Asylsøkeres rettigheter

Også videre også videre.

Misliker du det Listhaug som politiker står for? Ønsker du virkelig å motarbeide hennes politiske agenda så godt som mulig, og ikke la deg avspore av personfokus og herskerteknikker? Ikke ta opp nazi-utspillet hennes, ikke ta opp og ikke motsi hennes forsøk på å få empati og sympati. Ikke diskuter disse tinga i hele tatt. Kjør på med kritikk av regjeringens politikk. Overse avsporingene, hamre løs på politikken, om igjen og om igjen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s