Norgespartiet – en advarsel!

Ved første blikk kan partiet virke lokkende. Direktedemokrati, ønsket om mer makt til folket og mindre til eliten, dette er forslag som appellerer til mange systemskeptikere. Partiet nekter, som MDG, å plassere seg selv på høyre-venstreaksen. Men hva ligger bak?
Norgespartiet trekker Sveits fram som eksempel, og EU/EØS-motstand står sterkt og sentralt. Ved første blikk virker partiet progressivt ut, med stor vekt på direktedemokrati og uavhengighet som sentrale saker. Nettsidene ser amatørisk ut, men parolene og argumentene ser ved første øyekast ufarlige ut.
Obs, at det er ting jeg ikke skriver om her handler om at det tar mer tid å sette seg inn i, og Norgespartiet fortjener virkelig ikke at jeg bruker timesvis på etterforskning av enkelte lenker de legger ut. Jeg ønsker med dette å presentere og kritisere partiet uten å bruke alle de klassiske assosiasjons og skyldig ved assosiasjonsherskerteknikkene som så mange antikonspirasjonsteoretikere bruker.

Partiets Bakgrunn

1744296_hf89742ad0a49e3cac904_v1303593332_562x450.jpeg
Norgespartiet ble etablert i 2004 av Emanuel Valand, et tidligere medlem av det høyreekstreme kristenfundamentalistiske partiet Kristent Samlingsparti. Allerede samme året meldte han at partiet kom til å bli med i Demokratene, et parti som i sin tid brøt ut av FrP på grunn av at FrP var for moderate. Fire år etterpå gjenoppstartet Emanuel Valand Norgespartiet. Han er nå ute av ledelsen, som i dag 123456.jpgstyres av fire menn. I dag er Lars Rønbeck leder. Om du googler ham får du fort opp ganske mange koblinger mellom ham og høyreekstreme miljøer. Han har og selv kommet med rasistiske uttalelser. Blant annet 22. april 2014 da han delte en youtubevideo som påstår at det fantes like mange jøder før andre verdenskrig som etter, med påstanden om at det ser «ut til at historienom 2. verdenskrig må opp til sterk revidering?»

NP sin hjemmeside

Jeg gikk igjennom nettsiden deres, for å finne ut hva de anbefaler og hva dette sier om deres meninger. På venstre side anbefaler de flere nettsider, og en av de lenkene er til»Rettsnorge». Dette er en konspirasjonsside med fokus på konspirasjonsteorier om rettssystemet i Norge. Her fabrikerer de rettsavgjørelser, omskriver saker og påstår blant annet at Norge er en mafiastat.
En annen anbefaling er lovprisningen av Bertram Dybwad Brochman, som selv om han faktisk var den eneste på stortinget som stemte mot tvangssterilisering av medlemmer av romanifolket i 1934 senere lovpriste Hitler i så stor grad at han ble dømt i landssvikeroppgjøret etter krigen.
Av andre kuriositeter finner vi lenker til sider som skriver om bilderbergrergruppens plan for new world order og lignende konspirasjonsteorier. Vi finner også en som skriver om hvordan Russland via KGB styrer Norge og at SV og AP er KGBs flyplass, og at hele Gardermoen flyplass ble lagd for å dekke over en russisk militær flyplass i Norge. Her er det høyt prat om landssvikeri. En av lenkene fungerer ikke, og det er kanskje like greit.

Høyre/Venstraksen

Norgespartiet velger ikke bare å påstå at de ikke passer inn innenfor høyre/venstreaksen. De argumenterer også for at hele høyre/venstreaksen er et illusorisk rammeverk skapt for å forvirre. Dette er kjente takter fra enkelte av de som ser at det største partiet på venstresiden, arbeiderpartiet, stadig gjennomfører høyrepolitikk og konkluderer med at venstresiden står for det samme som høyresiden.
Om man derimot overser hva partier kaller seg selv, og definerer partiene ut fra politikken blir det fort tydelig at det ikke er høyre/venstre-aksen som er problemet, men at det nyliberalistiske arbeiderpartiet absolutt ikke ligger på venstresiden. Dermed tilslører Norgespartiet AP sin karakter med sin retorikk.

Statskupp

Partiet påstår at arbeiderpartiet begikk statskupp i 1938-1939. Dette er en mindre kjent konspirasjonsteori på ytre høyre, som har blitt mer kjent i det siste av at blant annet John Færseth har plukket opp at enkelte innenfor konspirasjonsmiljøet tror på den, og deretter fremstilt den som vanlig og utbredt blant konspirasjonsmiljøet. Det er den ikke, men Norgespartiet er en av organisasjonene som tror på og fremmer den.
En av konsekvensene av denne konspirasjonsteorien er at alle storting etter «statskuppet» blir stemplet som lovstridig. Dette har gitt grunnlag for teorien blant enkelte antikonspirasjonsteorister som har kritisert Norgespartiet om at de ønsker grunnloven i sin opprinnelige form, noe som strider mot hele konseptet om direktedemokrati, som vil kreve nettopp en omfattende grunnlovsendring.
En annen side ved tesen om statskupp i 1938-39 er at blant annet at alle avgjørelser av London-regjeringa blir ansett som ugyldige, spesielt landssviksanordningene.

Facebooksiden – mye blandet

Nettsidene til Norgespartiet ser amatøriske ut, og det er helt tydelig at hovedaktiviteten deres på nett er på facebooksiden deres. Her strømmer det jevnlig på med nye innlegg. Innleggene er av varierende kilde og kvalitet, og noen er gode artikler fra blant annet aviser blandet sammen med ganske amatøriske og konspiratoriske blogginnlegg mm.

Sammen med gode lenker om EU/EØS og lignende, ofte fra Nei til EU, finner vi og at EU er en del av planen om New World Order. Vi finner en rekke lovprisninger av UKIP, delinger av konspirasjonssider som olehartattordet dot blogg dot no (kjent konspirasjonsknott, med masse artikler på nyhetsspeilet, antivakser mm) jimshistorieogpolitiskeblogg dot blogspot dot no og lignende. Vi finner og påstander om at Norge er den siste sovjetstat.

Vi finner en god del politiske påstander blant disse delingene, og disse har jeg nå tenkt å ta for meg. Jeg får ikke med meg alle, så dette er bare et utvalg.Enkelte av formuleringene og ordvalgene her kan virke litt rare. Merk at det er fordi jeg bruker Norgespartiet sine egne formuleringer og ordvalg, ikke mine egne, fordi jeg synes det får fram sin karakter bedre på denne måten.

De ønsker å sidestille alternativ medisin som homeopati med skolemedisin, de ønsker altså at behandlingsformer med udokumentert virkning (eller motdokumentert) skal sidestilles med vitenskapelig testet, utprøvd og utviklet medisin.

Norgespartiet påstår at rettsstaten er en illusjon, og deler en rekke blogger, lenker og bilder som gjentar denne påstanden og påstander som at Norge har en juridisk elite. Blant annet Rettsnorge dot com. Rettsstaten er en del av maktkonspirasjonen for å kue, ja hvem vet.

Barnevernsmotstand

De har også hengt seg på barnevernsmotstanden, og ønsker å avvikle barnevernet og heller ha et «familievern», et vern av kjernefamilien, som skal verne om kjernefamilien, og deler også barnevernsmotstanderblogger (må ikke forveksles med barnevernskritikk). Dermed kommer også logikken at skult og bråk på skolen aldri skyldes problemer i familien, men kun skolen, og at virkemidler som ritalin er dop. Barnevernet blir omtalt som en marxistisk og kommunistisk metode for den korporative statens kontroll over enkeltmennesket. Videre påstår de at depresjon, narkomani, alkoholisme, ritalin, kriminell løpebane, tapere er på grunn av en svekket kjernefamilie. Ingenting annet. De omtaler også selvmord hos fosterbarn og biologiske foreldre, så som seksuelle overgrep i fosterhjem og institusjoner som særdeles vanlig.

Rasisme/innvandring

Under «Hva er norsk kultur» skriver de om sitt syn på norsk kultur, som noe skjørt som må vedlikeholdes og ikke utsettes for for mye impulser utenfra. De advarer mot at om den norske kultur ikke kan absorbere alt hva andre kulturer har skapt og fortsette å beholde sin egen identitet og tilhørighet. Dette er klassisk argumentasjon fra en del god innvandringsmotstandere, og er egentlig en fortsettelse av raseargumentasjonen. Man må stå imot raseblanding for å beholde den rene rase, men etter 2. verdenskrig er ordet rase så tabu i Norge at de snakker om kultur isteden. Man skal ikke se bort fra at de putter et litt annet innhold i det og. Partiet argumenterer for «de enkelte kulturers egenart» og mot en flerkulturell verden. De mener at en flerkulturell verden vil utslettes, og at den kulturelle inspirasjonen bør hentes fra hverandre over landegrensen. De omtaler multikultur som ukultur. Men som vi vet, alle kulturer er flerkulturelle, og alternativet til et fler/multikulturelt samfunn er et monokulturelt. Her stopper alltid diskusjonen med de som er mot det flerkulturelle, fordi da går vi inn på metoder for å oppnå det monokulturelle. Hvordan skal vi få et monokulturelt Norge? Da må vi enten kaste ut alle som ikke har «rett kultur» (kvener, samer, muslimer, jøder, ateister(?) også videre) eller assimiliering der alle rester av en annen kultur må utslettes. Dette høres veldig ut som et totalitært og militaristisk samfunn av Det Tredje Riket sin natur. Og det klarer ingen av motstanderne av flerkultur å argumentere for, for på tross av at de er rasister, så er de mennesker og veldig veldig få av selv de mest hatende rasistene i Norge ønsker så drastiske tiltak. Et paradoks.

De deler også muslimfiendtlige lenker. På en av dem står det om hvordan offentlige institusjoner lyver om noe som beskrives som “muslimifiseringen i landet”

Inntil 2017 var partiet for et forbud mot islam. Hele religionen altså. I 2017 har de moderert seg litt og går nå inn for forbud av «Forbud mot minareter og politiske og kvinneundertrykkende symboler som hijab, niqab og burka». De går videre inn for «Forbud mot Sharia og spredning av radikal islam».
Nå er rett og slett ikke hijab et politisk symbol, og brukes her som eksempel, så hva de har tenkt å forby er litt uklart, men tydeligvis alt som kan assosieres med islam. De definerer heller ikke hva de mener med «radikal islam».

Et usmakelig parti

Alt i alt fremstår Norgespartiet som et ekstremistisk kristent parti basert på konspirasjonsteorier som new world order, barnevernet, legemiddelkonspirasjon, og muslimers invasjon av Norge. Selv om dette i første omgang blir skjult av mye skriblerier om direktedemokrati og sjølråderett, avdekkes det etterhvert et ganske ekstremt og usympatisk parti med liten virkelighetskontakt. Det er ikke uten grunn at deres aktivister gang på gang blir kastet ut fra forskjellige fora på venstresiden.

Dokumentasjon og Tore B Krudtaa

Etter flere henvendelser, blant annet en telefon fra en som presenterte seg som Tore B. Krudtaa fra Norgespartiet med krav om å dokumentere hva nestleder Lars Rønbeck har lagt ut, legger jeg ut to skjermdumper her, første av at han deler videoen, og neste om hvordan videoen presenterer seg selv. Så burde all tvil være borte. Disse skjermdumpene er tatt i dag, så han har ikke tatt kritikken til følge og fjernet dem. Og ja, om han påstår at jeg la på med en gang han ringte, så stemmer det.

Men hvem er Tore B. Krudtaa? Her er litt lettere lesning:

Dømt for æreskrenkninger

Samme saken fra en annen kilde med ingressen «Tore B. Krudtaa må finne seg i at hans uttalelser blir kalt antisemittiske og høyreekstreme

Forøvrig har han fått solid støtte fra Riksavisen, Nyhetsspeilet, Rettsfarsen, Kulturverk og lignende sider, og det er forøvrig en god liste over useriøse nettsider som man bør holde seg unna unntatt for å få en god latter.

Mens en nettside som burde vite bedre, radikal portal, har latt ham få en plattform for å spre propagandaen sin i kommentarfeltet.

 

jnsdaoflds.jpg

423432534.jpg

Reklamer

En kommentar om “Norgespartiet – en advarsel!

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s