Har Max Hermansen belegg for å si at 2/3 av norske muslimer ikke fullfører på normert tid?

Max Hermansen fronter stadig følgende påstand: «(..)to-tredjedeler av unge muslimske menn som begynner på videregående, ikke fullfører på normert tid»
Nå er dette i seg selv irrelevant om dette hadde handlet om islam. Islam som religion fremmer ikke at menn skal feile videregående, så det er ganske tydelig at han fremmer denne påstanden for å sverte muslimer. Han angriper en folkegruppe. Men stemmer påstanden hans?

Han bruker to kilder. Den første er en kronikk på nrk.no der tallet 38% legges fram. Denne er ikke for muslimer, men for ikke-vestlige innvandrere. Altså folk som har språklige vansker i bagasjen, men som altså da ofte absolutt ikke er muslimer. Nå er det og mange muslimer som ikke har bakgrunn fra ikke-vestlige land.
http://www.nrk.no/ytri…/friplass-pa-frafallstoget-1.11917336

Den andre er SSB, Her finner du tallet 33% for innvandrere som har fullført vgs innenfor normert tid. De kan altså ifullføre denne etter de 5 åra, tallet der er 14%. 7% av dem er fortsatt i systemet. Dermed er tallet 54% for disse som sannsynligvis eller kan komme til å fullføre.. Dette gjelder _alle_ innvandrere, fra blant annet polen, USA, osv. Dette har altså niks og nada med muslimer eller islam å gjøre.
http://www.ssb.no/utdann…/statistikker/vgogjen/…/2014-06-19…

Dermed avslører Max Hermansen at han ikke kritiserer islam. Det er knapt muslimer han angriper engang, det er innvandrere generelt. Hans egen overskrift på sitt facebookinnlegg der han argumenterer for dette er til og med: IKKE-VESTLIGE (LES: MUSLIMSKE) GUTTER KLARER SEG IKKE!

Så altså 1. Han vet ikke forskjellen på ikke-vestlige og muslimske og 2. Han bruker kilder som ikke handler om muslimer, og tall som handler om også vestlige innvandrere for å argumentere for en ganske absurd påstand. Max Hermansens påstander stemmer ikke.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s