Hvordan rapportere Profeten Ummahs hatgruppe mot homofile?

Takk til alle som var med på aksjonen. Denne hatgruppen er nå nedlagt, men det måtte tusenvis av rapporter og en rekke avisoppslag før facebook fant ut at det kanskje ikke var så lurt å akseptere netthets. Jeg lar denne guiden ligge, siden du kan bruke den samme metoden på andre hatgrupper og sider på facebook.

Hvordan rapportere denne hatgruppen? Denne oppskriften kan også brukes for å rapportere andre hatgrupper til facebook. Takk for at du støtter kampen mot hatgrupper på denne måten. Facebook har lagt seg på en linje som gjør det veldig vanskelig å få stengt rene hatgrupper på facebook, vi trenger derfor at flest mulig går inn og rapporterer de. Denne guiden er spesifik for Profeten Ummahs «Stopp homofile i Oslo’s gater! *NoGayPride – GayShame*».

Jeg har fjernet linken siden gruppen er lagt ned.

Siden ser slik ut:

1

Trykk på tannhjulet, og velg «rapporter gruppe». Da får du opp dette bildet:
2

Når du velger hatmeldinger, får du velge mellom forskjellige hatmeldinger. På grupper som NDL eller nordfront er det vanligvis rettet mot en religiøs gruppe, mot rase eller etnisk gruppe. Denne er derimot rettet mot personer ut fra kjønn eller seksuell orientering. Velg dette og trykk på den blå knappen som det står fortsett på for å gå videre. Da får du dette vinduet:

3

Merk av på «Rapporter til facebook». Jeg anbefaler å ikke markere «send melding til gruppens administratorer» siden de som eier gruppa da får beskjed om at du rapporterer dem. Spesielt enkelte grupper som er mer voldelige enn Profetens Ummah kan det føre til ubehagelige opplevelser.
Når du har merka av på rapporter til facebook som på bildet, trykker du på fortsett. Du vil dermed få en bekreftelse på at du har rapportert inn.

Takk!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s