Om Rødt, Tjen Folket, Hans Petter Sjøli, og om å fjerne alt som kan virke litt skummelt.

For noen år siden ekskluderte Rødt mange av sine mest radikale medlemmer, de som var organisert i gruppen Tjen Folket, og som var de som hadde mest hang til å idyllisere og forsvare totalitære ledere og handlingene til disse. Dette er en gruppe som faktisk presterer å bruke begrepet væpna revolusjon på blant annet selvproduserte klistremerker.

På den tiden virket det for meg som et lite klokt valg, og eksklusjonen har også splittet deler av venstresiden. Tjen Folketreagerte med en paranoid innlukking og en fiendtlighet mot alle som våget å være uenige/kritisere de for noe. De har langt på vei gått fra å prøve å samarbeide med andre, og lukket seg. De har gått hardere og hardere ut mot alle som er uenig med de i større og mindre saker. Det har gått så langt at de har redusert sitt omland til omtrent ingenting, ved å kjøre hardt mot alle som kan være litt uenig. Mange har etterhvert valgt å unngå Tjen Folket, pga dårlig omdømme og fordi de er vanskelig å samarbeide med. Både i Trondheim, Bergen og andre steder har antirasistiske miljøer opplevd rent sabotasjearbeid fra TFere.
Men, dette er faktisk noe som først ble virkelig ille etter eksklusjonene, det var et håp om at det gikk an å samarbeide med dem før.

Det er det ikke nå lenger. Den tiden er for lengst forbi.

Men fikk Rødt belønning for dette? Sluttet motstanderne å bruke media for å anklage dem for å være for «væpna revolusjon» når disse ble ekskludert? Slutta personer som Hans Petter Sjøli å anklage Rødt for disse tingene?
Nei, noe dagens kronikk av Sjøli viser, bryr ikke media seg om sånt. Så lenge Rødt til en viss grad står på arbeidsfolks side, og ønsker å endre samfunnet grunnleggende, vil de bli forfulgt og anklaga useriøst på denne måten.
Ja, selv SV, som for lenge siden har solgt sin ideologi og sin krigsmotstand for å få til noen bittesmå reformer, er utsatt for denne typen demonisering.

Så, burde muligens Rødt sine medlemmer heller fokusere på klassekamp, enn på å kjøre ut i media om hvor teite andre folk i Rødt er.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s