Hvem kan vi stole på?

Jeg husker i 2005, når Israel trakk bosetterne ut av Gaza. Mange av oss så med håp, og trodde og håpet at dette var Israel sitt første steg mot å avslutte okkupasjonen, og for fred. Jeg var en av dem.fredsdue2
Noen få, gjerne aktivister som hadde holdt på med Palestina-arbeid i flere tiår, klarte ikke helt å glede seg. Noen av dem fortalte om en angst, at Israel trakk ut sine egne for at de ikke skulle bli rammet. Mange av oss avfeiet dem, så grusomme kunne ikke engang Israel være, og dette var et skritt i riktig retning.

Tre år etterpå, i 2008/2009, satt mange av oss og så på tv-skjermen, skrekkslagen. De erfarne aktivistene hadde hatt rett, tilbaketrekninga muliggjorde langt grusommere overgrep. Skoler, sykehus, sivil struktur, sivile ledere, barn, kvinner, var målene for bombene. Alt kunne bombes, og ekstremistene i MIFF sto på sidelinja og skyldte på «Hamas-terrorister» som gjemte seg i skoler og sykehus.
Som om det er greit å bombe skoler og sykehus, å drepe barn, sivile, av den grunn. Men for terrorstaten Israel var ikke det så viktig, målet var jo nettopp, terror.

I 2012 gjentok alt seg, israelske terrorstyrker gikk inn, ødela sivil struktur, næringsliv, GazaFamilyFleesforgiftet grunnvannet, brukte fosfor mot sivilbefolkningen. Skoler, sykehus og FN-bygg sto ruinert igjen. Internasjonale våpenrestriksjoner, internasjonal rett og lov, rettssikkerhet, terrormotstand, det ga Israel blanke faen i.

Selv etter dette, blir vi fortalt at Israel er en nasjon for fred. Selv etter dette blir vi bedt om å tro at også Israel ønsker fred. Nei, Israel har så overlegen militær makt, at de er de som bestemmer om det skal være fred i regionen, de, alene. Derfor blir det ikke fred før vi, det internasjonale samfunnet, tvinger Israel til fred.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s