La muslimene være i fred, Arne Tumyr!

Etter at det ble avslørt at dagbladet sprer SIAN sitt brune slagg, har dagbladet blitt kritisert for å legitimere og bagatellisere den antimuslimske hatgruppa SIAN, med rette. Arne Tumyr benyttet tilsvarsretten sin til et kraftig forsvar av SIANs hets av norske muslimer her:
http://www.nrk.no/ytring/ingen-vanlig-religion-1.11000153
Her er mitt tilsvar:

Jeg synes at Arne Tumyr og SIAN bør overlate kritikken av religionen islam til de som forstår hva islam er. Hedningsamfunnet har gjort en hederlig jobb med å sette seg inn i hva islam er, og kritisere uheldige utslag. Human-Etisk Forbund har gjort det samme. Dette er to organisasjoner som distanserer seg kraftig fra SIAN, fordi ingen av organisasjonene anser SIAN som religionskritikere.
Tvert imot, vil jeg si. SIAN kritiserer ikke islam. SIAN angriper muslimer, og lager konspirasjonsteorier og sure oppstøt. Pengestøtte til Breivik-forbildet Fjordman, som tar til ordet for etnisk rensing av muslimer i Norge er et godt eksempel på muslimkritikken til SIAN.
Støtte til kampanjen for at Shoaib Sultan ikke skal få lov til å være leder for 17. maikomiteen, ja, her angriper SIAN grunnleggende demokratiske rettigheter som at muslimer skal ha lov til å ha politiske verv, er enda et eksempel.
Nettopp 17. maikomiteen viser jo så tydelig hva Arne Tumyr og SIAN egentlig er imot, dette er «god» gammel fremmedfiendtlighet. En muslim skal ikke få lov til å feire at Norge er et inkluderende og selvstendig land med gode demokratiske rettigheter. Med dette angriper Arne Tumyr og SIAN selve grunnlaget for 17. mai!

PS. tilfelle det skulle være tvil. Kritikken mot Dagbladet går på at Dagbladet velger å trykke slike annonser, ikke på at norsk lov lar dem få lov.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s