Reduserer tilliten til PST

Sitatet er hentet fra Shoaib Sultan, som som vanlig reagerer veldig mildt. Sitatet er hentet fra Aftenposten, der det igjen avsløres at PST har brutt PST-instruks §15, og har overvåket flere muslimske samfunn basert på deres tro.

Jeg vil heller spørre, hvilken tillit? Ikke alle av oss har noen tillit til PST. Jeg har selv vokst opp rundt og etter Lund-kommisjonen avslørte:
Norsk venstreside hadde ikke vært paranoide når man i en rekke tiår hadde påstått at man ble ulovlig overvåket av PST. Selv når arbeiderpartifolk, høyrefolk og ja, selv SV-folk latterliggjorde venstreradikale når de påsto at de ble overvåka, viste det seg at det stemte. POT, som det på den tiden het, hadde utført omfattende overvåking av norsk venstreside. Det kom også fram at POT i løpet av denne tiden, med omfattende overvåking, trakassering av folks privatliv og med infiltratører (og muligens provokatører?) på norsk venstreside ikke hadde avdekka noe terror, ingen voldsbruk, ingenting ulovlig.
Millioner av skattekroner hadde gått med til den omfattende overvåkingen, for hva? For at arbeiderpartiet var redde for å bli utfordra til venstre for seg selv? Nei, selv venstresiden i AP ble overvåka, avslørte Lund-kommisjonen.

Hos meg har altså aldri POT og PST hatt noen tillit. Denne siste avsløringa bekrefter bare det bildet som mange av oss har bygd opp. PST gjør ikke jobben sin, PST driver overvåking av politisk opposisjon og av folk med «feil» religion.

I lys av dette, tenk på den grusomme katastrofen som skjedde i 2011, der PST hadde blitt advart om at Breivik importerte kjemikalier til å lage bombe, der PST hadde fått en rekke tips om folk som hadde observert Breivik på nettet, der PST faktisk la ned sin facebookside i stor grad pga at Breivik og et par andre dominerte siden med sitt hat, klarte ikke PST å engang begynne overvåkinga av Breivik. At noen er muslimer, eller medlem av palestinakomiteen er altså større grunn til overvåking enn et abnormalt nivå av hat mot innvandringsgrupper, tilhørighet til flere ytterliggående hatgrupper som NDL, eller import av råvarer til en bombe.

Vi hadde enda en skandale sist vinter, der det viste seg at en PST-agent først hadde infiltrert den totalt fredelige (men akk så sekteristiske og irriterende) gruppa Internasjonale Sosialister, og prøvde seg som provokatør både her og i blitz-miljøet. Der prøvde PST sin agent blant annet å spre våpen, oppfordre til steinkasting og andre provokative handlinger. Resten av miljøet frøys ham fort ut, for de synes PST sin agent var for ekstrem..
Da gikk han like så godt og var en av hovedpersonene bak initiativet å gjøre NDL om fra et løst hatnettverk på internett, til å gjøre det til en aktivistisk organisasjon som blant annet skulle lage hat-demonstrasjoner for å vise hvor lite muslimer er velkomne i Norge. En organisasjon som selv høyreekstremisten Ronny Alte forlot, fordi han ikke fikk lov til å ta sterk nok avstand fra Breiviks terrorangrep.

PST prøver derimot stadig å stemple islamister som terrorister. Vi har en rekke saker der PST har anklaga personer og grupper for å planlegge terror, men personene har ikke blitt dømt, siden de har mangla beis.
PST kommer stadig med uttalelser om at terrortrusselen i Norge kommer fra islamister og radikale muslimske nettverk i Norge.
PST snakker stadig om islamister, osv. Men de ignorerer totalt høyreekstreme.
Dette har jeg sett blitt tatt til inntekt for de høyreekstrems islamofobi en rekke ganger. De sier, bare se på PST, de har den samme terrortrusselvurderingen som oss. Vi skal ikke se bort fra at SIAN og NDL har tjent en del medlemmer på PSTs stadige utspill mot islamister, muslimer og islam.

Og hvem husker ikke PSTs utspill høsten og vintern 2011-2012 der PST stadig gikk ut og sa at høyreekstreme ikke er noen trussel, islamister er trusselen.. (som om islamister ikke er høyreekstremister).

Og hva koker egentlig denne lista ned til? Jeg skal prøve meg på en konklusjon. PST har altså ikke stoppet terror i Norge, men stadig overvåket fredelige politiske, ideologiske eller religiøst opposisjonelle i Norge. PST har også stigmatisert en rekke grupper i Norge, ved å mistenkeliggjøre dem, blant annet i sine terrortrusselrapporter.
PST har ignorert de gruppene som faktisk driver med terror, i Norge. Vi har ikke bruk for PST, ihvertfall ikke i et moderne demokrati. Legg ned PST, så kan vi starte en diskusjon om hva slags etterretningstjeneste vi trenger. Vi trenger ihvertfall ikke PST.

 
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/–Reduserer-tilliten-til-PST-7184047.html#.UXgvnMp0ntw

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s