Konspirasjonsteorier, eller antikrigsretorikk?

Jeg bruker mye tid på å kritisere USAs krigføring. Det har jeg gjort i over 10 år. Helt siden jeg satt og så på storskjerm at et fly kjørte inn i twin towers i USA, har jeg argumentert mot at denne terroraksjonen kan unnskylde at USA skal drive imperialistisk krigføring.

Når USA invaderte Irak, var vi over 10 tusen i gatene i Trondheim. Parolene vi gikk med handlet ikke om at Bush selv, eller jøder, sto bak 911. Nei, slike konspirasjonsteorier var ikke viktige. Det som var viktig var alle menneskene i Irak, Afghanistan og som ville bli ramma av krig var uskyldige. Regimene det var snakk om var ikke med på terrorangrepet dette angrepet, og legitimiteten til å angripe Irak og Afghanistan var så godt som ikke-eksisterende i Norge.
Fortsatt er det veldig få som mener at 9.11-angrepet legitimerer okkupasjonene. Den norske befolkningen mener stort sett at begge krigene var et feilgrep. De store demonstrasjonene mot Irak-krigen førte til at Bondevik måtte trekke tilbake støtten til krigen. Den førte også til at den «rødgrønne» regjeringen ikke våget å sette inn soldater i Irak. De sendte derimot noen til Afghanistan. Dette var og er et prestisjenederlag for herskerklassen i Norge og en seier for «folk flest». Vi, det norske folk sa nei, og de adlød til en viss grad.

Det er to grupper som argumenterer for at invasjonen av både Irak og Afghanistan kan unnskyldes med 911. Den ene gruppen er de på høyresiden som jeg anser som krigshissere. De påstår at angrepet 911 var et angrep som utløser NATO-pakten om selvforsvar. På en eller annen måte klarer de å ignorere at verken Saddam eller Taliban sto bak disse angrepene. Skal ikke gå så mye inn på dette her.

Den andre gruppen er konspiratorikere. De kalles ofte truthere eller konspirasjonsteoretikere. Retorikken at USA, jøder eller noen andre med en hemmelig agenda sto bak 911, noen ganger påstår de at 911 aldri skjedde. Det var en planlagt detonasjon, aldri noe fly i Pentagon, osv. Disse argumenterer ofte med at 911 legitimerer krigføringa mot Irak og Afghanistan. De kjøper argumentet om at angrepet 9.11 legitimerer krigføringa. Men de sier og at siden USA selv sto bak, eller 911 aldri hendte eller lignende påstander, blir krigføringa mot Irak og Afghanistan feil. Legg merke til hvordan de faktisk argumenterer ut fra påstanden om at 911 er en legitim unnskyldning for krigføringa av Afghanistan og Irak, ellers ville det ikke vært så viktig å diskreditere 911!

Da er man virkelig på bærtur. Jeg vil derfor oppfordre dere til å fokusere på hvordan USAs brudd på folkeretten har ført til at over en million sivile har mista livet.Hvordan utspedd uran nå er spredd over deler av Irak og både vil føre til massive misdannelser, store mengder av døde fostere, ekstremt høye tilfeller av kreft. Hvordan USA har ført til at enorme områder som ble brukt til å produsere mat nå ligger ødelagt, hvordan det er enorme sultproblemer, hvordan USA har satt sunni og shia opp mot hverandre og skapt borgerkrigstilstander. I ettertid ser vi også at invasjonen har skapt dagens mest hatede statsdannelse, Daish/IS.

Vi har styrta velferdsdiktaturet til Gadaffi, og sørger for at islamister er godt væpna og finansierer IS sin terror. En revolusjon starta og godt gjennomført av blant annet Norge sin terrorbombing og utpining av libynesiske sivile. Norge kan etter bombinga av Libya, kalles en terrorstat. En stat som driver med terror som politisk virkemiddel. Jeg ville ikke drømt om at vi kunne kalt Norge for dette for fem år siden.
Bruk de seriøse argumentene, ta utgangspunkt i virkeligheten, og glem disse teoriene om at Bush, Mossad eller andre sto bak 911. Det er ikke viktig!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s